DlaFirm

Pełna wersja: Męskie kąpielówki vs. jammery - co lepsze do rekreacyjnego pływania?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Cześć! Zastanawiam się nad wyborem stroju na basen. Czy naprawdę warto inwestować w jammery, czy wystarczą klasyczne kąpielówki (slipy)? Pływam głównie rekreacyjnie, więc komfort i swoboda ruchów są dla mnie kluczowe.
W mojej opinii, jeśli pływasz rekreacyjnie, to klasyczne kąpielówki będą najlepszym wyborem. Są wygodne, nie krępują ruchów i praktycznie ich nie czujesz na ciele. Jammery mogą być bardziej odpowiednie, jeśli zależy ci na lepszej hydrodynamice, ale do rekreacyjnego pływania nie są konieczne. Po więcej informacji na ten temat zapraszam tu: https://strefaplywania.pl/blog/meskie-ka...arny-wybor
Zgadzam się z przedmówcą. Jeśli komfort jest dla Ciebie priorytetem, slipy to strzał w dziesiątkę. Jammery są bardziej popularne w wyczynowym pływaniu, ale na basenie rekreacyjnym nie zauważyłem różnicy.